DTU Skylab Ignite winners nov. 2019

ServedOnSalt vinder DTU Skylab Ignite Finalen

Wednesday 27 Nov 19
|

Contact

Kristoffer Buch
Project Manager
AFRI
+45 21 18 00 63
Fredagens finale i DTU Skylab Ignite, hvor ti studenterstartups pitchede deres produkter foran et dommerpanel i DTU Skylab, endte med en sejr til startupvirksomheden ServedOnSalt. Teamet bag virksomheden har udviklet en innovativ løsning til madlavning i udviklingslande og kriseområder uden brug af brænde. Til afsætning har de udviklet en helt ny forretningsmodel. 

Finalen var kulminationen på et intensivt ti-ugers forløb for early stage startups fra DTU, hvor deltagerne har udviklet deres projekt, fået et øget fokus på markedet og styrket deres teams med hjælp fra eksperter.

Hjælp til flygtningelejre og kriseområder
ServedOnSalt har udviklet en prototype til et saltbatteri, som kan have stort potentiale i forhold til at afhjælpe de skadelige konsekvenser af at fyre med brænde i udviklingslande og kriseområder:

"Med ServedOnSalts løsning, produceres der i stedet varme ved hjælp af et saltbatteri, der kan oplagre solenergi. Denne kan afgives som varme, som så kan bruges til at lave mad med. "
Christoffer Bendtsen, en af co-founderne i ServedonSalt

”Vores produkt er tænkt som en løsning til den meget store del af jordens befolkning, som er afhængig af at bruge energikilder til madlavning, som forurener deres indeklima, for eksempel brænde eller kerosen. Med ServedOnSalts løsning produceres der i stedet varme ved hjælp af et saltbatteri, der kan oplagre solenergi. Denne kan afgives som varme, som så kan bruges til at lave mad med. Efter brug kan batteriet genoplades med solenergi.”, fortæller Christoffer Bendtsen, en af co-founderne i ServedonSalt. Han nævner også, at madlavning med brænde, udover at forurene indeklimaet og atmosfæren, kan være farligt, fordi brændeindsamling langt væk fra bopælen udgør en fare for kvinder i flygtningslejre, da de her er udsatte i forhold til overfald.

Netværk og hands-on erfaring
Sara Vestergaard er Co-Founder af startupvirksomheden SpaceSea, der vandt en andenplads i fredagens finale. SpaceSea har udviklet et system til satellitovervågning af tangfarme, der kan gøre det lettere at dyrke tang langt fra land. Sara Vestergaard har fået meget ud af at deltage i DTU Skylab Ignite, som hun kan bruge fremadrettet:

”Det har været virkeligt værdifuldt at få hands-on erfaring og muligheden for at pitche foran rigtige investorer, samtidig kan vi virkelig bruge det netværk vi har fået gennem forløbet fremadrettet. Det gælder både i forhold til de andre teams, der deltog, men også i forhold til de startups der kom ind udefra for at fortælle om deres erfaringer”, fortæller hun.

Hun nævner også, at det har haft stor betydning, at hendes team har indgået i et skræddersyet forløb med deadlines, hvor de har skulle udvikle bud på løsninger og levere på faste tidspunker.

Stærkere felt af startups
Siden DTU Skylab Ignite startede for to år siden, er feltet af startups blevet stærkere og stærkere. Det fortæller programleder Kristoffer Buch:

”Semester for semester kan vi se et støt stigende antal ansøgere, og at projekterne er mere modne og fokuserede. Derfor kan vi også hjælpe dem til at nå endnu længere end tidligere, og det er en utroligt spændende udvikling at være en del af. Resultatet kunne man se her til finalen, hvor der var 10 virkeligt imponerende teams, projekter og pitches”

DTU Skylab Ignite kører fast 2 gange årligt i regi af DTU Skylab og er åbent for alle startups, hvor mindst en af deltagerne er studerende på DTU. Næste runde er i foråret 2019. Læs mere på skylab.dtu.dk/ignite

 

News and filters

Get updated on news that match your filter.
https://www.skylab.dtu.dk/news/nyhed?id=A04B6956-EA08-4FE4-909D-D3B54E6FB515
1 DECEMBER 2020