Humphrey Lau, Årets Æresalumne 2018 på DTU.

Alumne støtter studenterstartup på DTU

Wednesday 04 Sep 19

Pål Simon Fernvall
Senior Entrepreneurship Officer
AFRI

Fakta om DTU Skylab Funding

Legatstørrelse: 15.000-150.000 kr.

Legater uddeles 4 gange årligt i samarbejde med sponsorer

Alumne hjælper studenterstartup på DTU

Årets Æresalume på DTU i 2018, Humphrey Lau, har valgt at støtte et studenterstartup med et personligt legat. Historien er et eksempel på hvordan DTU Alumner kan engagere sig i de mange spændende studenterstartups på DTU, der søger om midler til at realisere deres ide.

DTU alumne Humphrey Lau valgte tidligere på året at give økonomisk støtte til Heima, et studenterstartup fra DTU, der har udviklet en ny type antibakteriel toiletbørste. Humphrey Lau er Civilingeniør med erfaring fra ledende stillinger i flere store danske virksomheder og er i dag Group Senior Vice President for Europa hos Grundfos. Støtten til Heima er et personligt legat, som Humphrey har valgt at uddele uafhængigt af sine øvrige roller. Han er godt tilfreds med samarbejdet:

Heima og Humphrey mødtes gennem programmet DTU Skylab Funding, der er vigtig del af DTUs indsats for at støtte studerende, der er klar til at starte deres egen virksomhed. DTU Skylab Funding er ledet af Projektleder Pål Fernvall, og finansieret af eksterne fonde og bidragydere som Humphrey. Pål Fernvall vil gerne invitere flere alumner til at deltage i programmet:

"”Jeg har valgt at støtte Heima, fordi jeg kan se et stort potentiale i deres ide og fordi de beskæftiger sig med et område, som jeg har arbejdet indenfor i mange år. Derfor kan jeg både støtte økonomisk og bidrage med min viden.”"

”I øjeblikket kan vi se en vækst i antallet af kvalificerede ansøgninger til vores Funding Program. Desværre flere end vi har midler til støtte. Derfor er vi på udkig efter nye sponsorer. Og vi er altid åbne i forhold til at fortælle mere om programmet til interesserede DTU alumner.”

DTU Skylab Funding har siden starten i 2014 uddelt mere end 3.7 millioner kroner til 66 lovende studenterstartups. Programmet er et initiativ fra DTU Skylab, som er central del af DTUs indsats indenfor innovation og entreprenørskab.

25 FEBRUARY 2020