Spin-Out Day 2017

Fremtidens ingeniører finder nye tech-markeder

Wednesday 19 Apr 17
|
by Rikke Pape Thomsen

Contact

Sannie Fisker
Team Manager
Office for Innovation and Sector Services
+45 60 11 07 76
Oplev 33 ingeniørteams pitche deres bud på fremtidige teknologibaserede opstartsvirksomheder til Spin-Out Day d. 19. maj 2017 i DTU Skylab. Årets Spin-Out Day bringer igen iværksættere, forskere, investorer og studerende sammen til en inspirerende dag, hvor højteknologi, forretningsmuligheder og nye markeder er nøgleord.

Mere end 150 studerende er blevet opdelt i teams og har fået en hardwarebaseret teknologi – fx et patent fra DTU eller et skuffeprojekt fra en virksomhed – som de har videreudviklet til et produkt bakket up af en forretningsplan og analyse af markedspotentiale.

”I løbet af kurset får de studerende værktøjer inden for agil produktudvikling i kombination med forretningsudvikling samt masser af spændende keynotes fra iværksættere og tech-eksperter og bliver på den måde klædt på til at få avancerede teknologier omsat til levedygtige forretningsideer med markedspotentiale” forklarer underviser og serieiværksætter Jakob Bejbro Andersen, der sammen med Thomas Howard driver DTU kurset.

"Flere mellemstore virksomheder kan få undersøgt om deres eksisterende produkter har nye innovative anvendelsesmuligheder og dermed nye markeder"
Lone Gammelgaard Schwarz, Inkubationschef og projektleder for Inside-Out hos Scion DTU

De studerendes hårde arbejde kulminerer i en eksamen, der løftes fra det lille eksamenslokale med den grønne dug og ud i virkeligheden, hvor der pitches over for vaskeægte investorer og reelle afsætningsmuligheder. De to bedste projekter vinder et ophold på Berkeley University og vinderholdet modtager kr. 50.000 i førstepræmie doneret af Otto Bruun Fond.

Forståelse for både teknologi og forretning
Kurset med de praktiske rødder, hvor learning-by-doing er kombineret med en teoretisk afsæt i effectuation, lean og agil produktudvikling, skal skabe fremtidens ingeniører.

”Det er vigtigt, at de studerende både har styr på teknologi og øje for de forretningsmuligheder, som disse teknologier kan bringe med sig. Iværksætterånden kan skabe værdi i form af startups eller være vigtig for de studerende som fremtidige ansatte efter endt studietid”, forklarer Jakob Bejbro Andersen.

Spin-Out Day præsenterer projekter indenfor en bred palet af fagområder som IoT, bæredygtighed, home & health technology eller sensortech. Fælles for alle projekter er, at de studerende skal definere et marked og præsentere et minimum viable product, altså en prototype, som er særligt egnet til succes indenfor et bestemt marked.

Brobygning mellem innovationstilbud
Kurset er med til at bygge bro mellem de mange forskellige innovationstilbud startups og virksomheder kan drage nytte af på DTU. Jakob Bejbro Andersen har blandt andet indgået et samarbejde med Scion DTU’s nye satsning ”Inside-Out”, der med et million kapitalindskud fra Industriens Fond, sætter fokus på innovation i mellemstore virksomheder.

”Vi har bidraget med flere cases som de studerende har arbejdet med. Samarbejdet er et fint eksempel på, hvordan studerende og virksomheder kan drage nytte af hinanden. Flere mellemstore virksomheder kan få undersøgt om deres eksisterende produkter har nye innovative anvendelsesmuligheder og dermed nye markeder – en øvelse der kan være svær at gennemføre for virksomheden i en travl hverdag koblet med vanetænkning omkring ens produkter og teknologier, fortæller Lone Gammelgaard Schwarz, Inkubationschef og projektleder for Inside-Out hos Scion DTU.

Kunstig næse lugter frisk fisk
Det gode match mellem studerende og virksomheder som opstår via samarbejdet mellem kurset og Inside-Out oplever blandt andet virksomheden Fire Eater A/S. Virksomheden, der tilbyder brandsikringsløsninger ved brug af kunstige næser, som kan detektere røgudvikling har stillet deres teknologi til rådighed for en gruppe studerende med det opdrag at identificere nye markeder. De studerende har tænkt i helt nye baner og fundet ud af, at den kunstige næse kan lugte om fisk er friske. De studerendes markedsanalyser viser, at teknologien har stort potentiale i engros-fiskehandlen. Samtidig er de godt i gang med at validere - via protoyping i Skylabs værksteder - at teknologien faktisk fungerer.

 

Spin-Out Day er sponsoreret af Inside-Out samt DTU Skylab, hvor det også bliver afholdt (Diplomvej 373A, DTU Lyngby campus) d. 19. maj. Programmet byder på pitch sessioner og keynote speaker fra 8.00 -18.00. Alle er velkomne. Læs mere om eventen og tilmeld dig her: http://www.tilmeld.dk/SpinOutDay2017

Yderligere information
Om kurset:
Jakob Bejbro Andersen, kursusansvarlig og serieiværksætter, jaban@mek.dtu.dk,
mobil: 20 76 55 29

Om DTU Skylab (http://www.skylab.dtu.dk/) :
Sannie Fisker, Senior Executive Entrepreneurship Officer ved DTU Skylab, safi@dtu.dk,
mobil: 60 11 07 76

Om Scion DTUs nye satsning Inside-Out (http://sciondtu.dk/insideout/):
Lone Gammelgaard Schwarz, Inkubationschef, Scion DTU, lgs@sciondtu.dk, mobil: 22 29 02 27


News and filters

Get updated on news that match your filter.
http://www.skylab.dtu.dk/About_us/News/Nyhed?id=10487c43-f283-4c3d-baf6-04723c9c6ce4
18 JUNE 2018